Veel gestelde vragen

Bingo vragen

Veel mensen hebben toch nog bepaalde vragen over het spelen van bingo op internet. Omdat ik iedereen graag wil helpen beantwoord ik de vragen die de afgelopen tijd voorbij kwamen.

Bingo is een oud spel, wannneer is het eigenlijk ontstaan?

Klopt, bingo is al heel oud, voor het ontstaan van bingo moeten we ver terug in de tijd, om precies te zijn naar het jaar 1530.

Waarom is het bingoaanbod in ons land Engelstalig?

Het klopt helemaal dat alle websites waarop het bingospel online gespeeld kan worden in de Engelse taal geschreven zijn. De Nederlandse regering heeft dat zo bepaald zolang er geen regelgeving is op het gebied van de kansspellen. Gelukkig is het vooruitzicht op dit gebied goed en kunnen we binnenkort bingosites met een officiële Nederlandse licentie begroeten.

Zijn de spellen eerlijk?

Om te kunnen overleven moeten de bingorooms er alles aan doen om de betrouwbaarheid maximaal te laten zijn. Onafhankelijke accountants hebben bevestigd dat online bingo ongeveer 10% meer oplevert dan spelen in een casino. Dat geeft je natuurlijk een veel betere kans om te winnen.

Is de software veilig?

Door het strenge toezicht hoef je bij gerenommeerde bingoaanbieders niet bang te zijn voor onregelmatigheden, online bingospelen is veilig.

Moet ik de software downloaden voor ik ga spelen?

Nee dat hoeft niet, je speelt op een beveiligde online verbinding. Ingewikkelde downloads horen hierbij dus tot het verleden en je speelt altijd op de meest actuele versie.

Kan ik bingo voor de lol spelen?

Ja, sommige bingorooms bieden gratis versies aan van hun software. Bingo is een spel dat steeds meer mensen leuk vinden, even de computer aanzetten en starten met spelen. Een leuke bijkomstigheid is dat je bingo gratis kunt spelen, het is niet nodig om geld te gebruiken om aan het spel mee te doen.

Ik zie spellen met verschillende aantallen bingoballen, klopt dat?

Ja dat klopt er zijn verschillende varianten van het spel, soms met 75 bingoballen en de andere keer met 90 ballen. De prijzenstructuur kan ook verschillen.

Kan ik in de problemen komen door het spelen van bingo?

Al is bingo niet een spel waar veel geld in om gaat toch zijn er mensen die in de problemen kunnen komen. Een belangrijke tip is om nooit met geld te spelen als u dat niet heeft, ook wanneer je moeite heeft om te stoppen moeten er belletjes gaan rinkelen. Speel met mate.

Is er bij bingo een winnende strategie?

Helaas niet, wel zijn er strategische mogelijkheden die je de kans geven om vaker in de prijzen te vallen.