Speel met mate

Hulp bij bingo

Al is bingo niet een spel waar ontzettend veel geld in om gaat toch zijn er mensen die in de problemen kunnen komen door het spelletje. Een belangrijke tip is om nooit met geld te spelen als u dat niet heeft, ook wanneer u moeite heeft om te stoppen moeten er belletjes gaan rinkelen, lees dit artikel en doe er uw voordeel mee, het geeft tips om verslavend gedrag op te sporen en er iets mee te doen.

Zoek hulp bij problemen

Mensen die problemen hebben met maat houden als het om gokken gaat hebben bepaalde eigenschappen. Misschien kent u iemand in de omgeving waarvan u denkt dat die wel eens een gokverslaving zou kunnen hebben. Het is altijd goed om te herkennen hoe een gokverslaving er daadwerkelijk uitziet, een professioneel gokker kan bijvoorbeeld meer gokken dan iemand die verslaafd is. Dus hoe herken je zo’n persoon, lees dit artikel en gebruik de informatie.

Compulsieve gokkers hebben de neiging om fel, energiek, concurrerende, avontuurlijke individuen te zijn. Kortom kunnen zij de eigenschappen hebben van iemand die ergens voor kan gaan. Er zijn geen duidelijke lichamelijke tekenen. In tegenstelling tot sommige drugs of alcohol misbruikers, zijn er geen duidelijke kenmerken te zien.

Wat wel duidelijk is dat ze het probleem meestal zullen ontkennen totdat ze een dieptepunt bereiken en wanhopig opzoek gaan naar hulp. Een van de duidelijkste indicatoren van een ernstig gokprobleem is het lenen van geld om te gokken of om gokschulden terug te betalen. Een andere belangrijke indicator is elke poging om gokken te verbergen aan partner, kinderen, vrienden of collega’s. Dit geeft aan wat voor schaamte of verlegenheid er achter iemands gedrag zit.

Indicatoren voor problemen

Andere indicatoren van een mogelijke of werkelijke gokprobleem zijn: gokken als een manier om te ontsnappen aan problemen of het verlichten van gevoelens van hulpeloosheid, schuld, angst of depressie, ze gokken met steeds meer geld om de gewenste opwinding te krijgen en doen herhaalde mislukte pogingen om te bezuinigen of te stoppen met gokken.

Een studie die gokverslaafden vergeleken met sociale gokkers vonden dat het meest opvallende verschil is, de hoeveelheid vrije tijd die ze besteden aan het gokken. Compulsieve gokkers hadden meer dan vijf keer zoveel kans als sociale gokkers om ten minste een kwart van hun vrije tijd te besteden aan het gokken. Gokken is een verslaving als je het herkent adviseer de persoon dan professionele hulp te zoeken.