Wat is bingo

Wat is bingo

Graag leg ik uit wat bingo is en hoe dit gezelschapsspel wordt gespeeld, er zijn twee versies van het bingospel, de live en de online variant. Maar voor ik nu verder ga vertel ik even iets over de geschiedenis. Misschien denk je dat het spel nog niet zo oud is maar daar vergissen wel meer mensen zich in.

Het bingospel is ongeveer 500 jaar oud maar kwam pas in ontwikkeling toen men er in Amerika mee om geld ging spelen. Toen later een speelgoedverkoper het spel op de markt bracht ging het snel, aan het begin van de vorige eeuw werd het spel in ons land aan de man gebracht en was al snel in bijna alle huishoudens een bingospel te vinden en ook nu nog is het een zeer populair gezelschapsspel.

Volgens het Guinness Book of World Records, waren er in het Dodger Stadium in Los Angeles in 2008 53.991 bingospelers die deelnamen aan het grootste evenement ter wereld, er werden diverse bingorondes aangeboden tijdens de pauze van een wedstrijd. Leuke feitjes allemaal maar nu ga ik verder met informatie over bingo zoals dat tegenwoordig gespeeld wordt.

Hoe speel je bingo?

Speel bingo

Nu je iets meer van de achtergrond afweet wil ik graag uitleggen hoe het spelletje gespeeld wordt. De bingoregels zijn eenvoudig, er zijn zoals ik hiervoor al vertelde twee versies van het spel met daarbinnen verschillende varianten.

De eerste versie is het live bingo zoals dat jarenlang in verschillende clubhuizen en achteraf zaaltjes werd georganiseerd, duizenden mensen gingen wekelijks op pad om de balletjes te zien rollen en de kaarten af te strepen om tenslotte BINGO te roepen. Tegenwoordig spelen vooral senioren nog in wijkgebouwen waar ze samenkomen voor een gezellige middag.

De tweede versie is die van bingo online, het spelen via de computer dus. Veel bingospelers komen via internet tegen elkaar uit en spelen met plezier terwijl de ballen over het scherm rollen.

Plezier en vermaak

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan het populaire en vriendelijke bingo spel waar meerdere personen tegelijk aan mee kunnen doen. Het spel staat garant voor maximaal vermaak, het is leuk, gezellig en erg spannend. Doel is om als eerste de nummers van de kaart weg te spelen, om de paar seconden komt er een bal met een getal er op en als die correspondeert met het nummer op uw kaart kom je dichter bij het moment dat een prijs op zal leveren.

Er vallen meerdere prijzen per ronde, meestal begint men met het spelen van een rij of lijn, het is dan de bedoeling om zo snel mogelijk alle cijfers van een horizontale lijn kwijt te raken. Vervolgens speelt men op een tweede lijn om door te gaan voor de hoofdprijs die gewonnen wordt door degene die als eerste een volle kaart heeft.