Bingo spelregels

bingoballen

De bingoregels zijn eenvoudig te begrijpen, je hoeft geen diepgaande kennis van het spel te hebben. Om duidelijkheid te geven over de bingo regels zal hier een beknopte uitleg volgen. De spelregels komen bij alle varianten overeen, want het doel van het spel is om als eerste het juiste patroon van getrokken getallen op de bingokaart te krijgen.

Of er nu met 75 bingoballen of met 90 ballen gespeeld wordt, het doel blijft hetzelfde. Als het spel start dan zal het eerste patroon dat volgespeeld moet worden duidelijk aangegeven worden, daarna volgen op dezelfde manier de andere patronen en tenslotte de volle kaart.

Hoe speel je bingo?

Nadat het spel gestart is, vallen de ballen en worden de getallen aangevinkt op de bingokaart. De spelregels kunnen per spel verschillen, in die zin dat vooraf het patroon kenbaar wordt gemaakt. Het kan zijn dat er eerst een horizontale rij gevuld moet worden, waarna vervolgens twee gevulde horizontale rijen voor winst zorgen.

Om online bingo in goede banen te leiden en nieuwe spelers te helpen bij het spelen is er altijd een host of spelleider aanwezig die zich bezig houdt met het spelverloop. Vraag hem of haar wanneer iets onduidelijk is. Regelmatig geven spelleiders handige tips en af en toe zomaar vanuit het niets een mooie bonus aan alle spelers die op dat moment actief zijn..

Bingo leren spelen

Toen ik nog jong was ging ik iedere donderdagavond met mijn oma naar een bingohal in de buurt. Mijn oma hield van spelletjes ik heb daar dierbare herinneringen aan, vele uren speelden we samen met mijn broertjes en zusjes aan de keukentafel de meest uiteenlopende gezelschapspellen. Maar bingo was toch echt mijn favoriet, ik raakte al vroeg geobsedeerd door de kaarten die zich langzaam vulden met afgestreepte nummers. Ik weet nog goed dat oma de nummers hardop voorlas en wachtte tot iedereen klaar was voor het volgende cijfer.

Speel gezellig mee

Speel met vrienden, kennissen en onbekenden, het is namelijk van oudsher een gezelschapsspel en dat is bij het spelen van de online versie niet anders. Kijk maar eens hier en ontdek dat je niet de enige bent, die van dit gezellige spelletje houdt, hier maak je eenvoudig nieuwe bingovrienden. Nu je de bingo spelregels kent is het tijd om te starten, een fantastische mogelijkheid om een geweldige tijd te beleven. Een tijd met ruimte om gezellige te kletsen via de chat, maar ook een tijd om kans te maken op het winnen van mooie prijzen.